Back to home
in Livet, Mammaliv, Okategoriserade

Barnfri helg i Göteborg

  • 9 september, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Oj vilken helg vi har haft! För första gången sen Alice föddes för 1 år och 8 månader sen har vi varit helt själva och sovit utan barn en hel natt. Viken frihet och jäklar vad vi behövde det! Vi spenderade helgen i Göteborg och hann med massor av roligheter!

Lördag efter lunch, mot stan! 

Första stoppet i Göteborg var på Mr Cake, ni vet Roy Fares kända konditori. Där var det såklart kö utanför vilket var helt enligt förväntan. Ca 30 minuter fick vi vänta innan det var vår tur att beställa och det var verkligen en upplevelse att få stå där med alla andra förväntansfulla gäster. Väl inne fick vi redan i kön tilldelat oss ett bord av en av killarna i personalen, vilken service! Sånt imponerar på mig, att man har tänkt ett steg till och gör det som alla borde göra men ingen annan gör.

Det var svårt att välja bland alla godsaker, ja inte för mig då som varken äter gluten eller mjölk, jag hade en grej att välja på och var helt nöjd med det men David tog både deras kända Red Velvet croissant och en key lime pie. Ljuvliga var betyget!

Kön utanför mr Cake

Roys alla bäcker uppradade innan kassan

Efter vi fikat åkte vi vidare till Frölunda torg för lite shopping. Att bara få gå i affärer i lugn och ro utan att nån är hungrig, måste kissa, blir övertrött, börjar slåss osv, vilken frihet! Och så himla mysigt att få vara bara vi två.

Vidare till hotellet för lite vin och fix inför kvällen. Vi var bjudna på Jeanette Svedbergs releasefest för hennes nya underkläder och hudvård och ville såklart piffa till oss lite extra, det är inte varje dag man får lämna småbarnspusslet och gå på fest!

Härlig utsikt från Gothia Towers 

Redo för party

Väl på plats på Belloria var det mingel, mat, dryck och musik. Bingo Rimér fotade hela kvällen och vi fick oss ett snack. Vad vi pratade om, ja det får stanna i det rummet men någon lyckades i alla fall fånga stora delar av konversationen på bild, haha! Tack Jeanette för en supermysig kväll!

 

Jeanette bjöd också på sin vackra sång ihop med kvällens artist Kristofer Greczula, otroligt talangfull kille!

Obligatorisk selfie med värdinnan   

Utsikten från hotellrummet på kvällen. Göteborg i mitt hjärta alltså!   

Söndagen startade vi med en lugn morgonjogg genom en sovande stad. Frisk luft, strålande sol och pigga ben, vilken lyx! Vi sa båda två att det ju alltid kommer kännas som att vi längtar tillbaka och hör hemma i Göteborg men nu när barnen är små bor vi så himla bra här ute på landet. Men vem vet vad som händer när barnen flyttat hemifrån, kanske köper vi oss en takvåning på avenyn då?

Älskar den här stan! Och vilken morgon vi fick, klarblå himmel!

Andra saker man hinner när man har en barnfri helg. Köpa ny ansiktsmask och testa den direkt på hotellet. Visst blev jag snygg!? 

Efter lång frukost drog vi iväg ut på stan för lite mer shopping, jag köpte bland annat en gigantisk tekopp, massa rökelse och en ny anteckningsbok till mina nya morgonrutiner som jag ska berätta mer om framöver. Jag har ju ett projekt sept-nov som jag kallar tre månader för mig och detta med morgonrutinerna är en av tre viktiga delar i det. Mer om det framöver som sagt!

Nu är vi laddade för en höst med en hel del utmaningar, verkligen så himla tacksam över denna helg!

3
By Madeleine Rybeck, 9 september, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *