Back to home
in Filmade träningspass, Kvinnohälsa

Maddes bootychallenge- träna upp rumpa, höft och stabilitet

  • 12 september, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Maddes bootychallenge- träna upp rumpa, höft och stabilitet

Just nu är 178 starka kvinnor inne på sin sista vecka med min månadsutmaning Maddes bålträning. Jag är förundrad och hedrad över att mina onlineutmaningar är så otroligt populära och jag tar ert förtroende på största allvar och lägger mer min själ i dessa kurser! På måndag startar nästa utmaning och nu är det rumpan som står i fokus. En stark rumpa är viktigt av många anledningar, för att minska risken för knäskador och knäsmärta, för att kunna springa med bra teknik, för en bra hållning, för att minska risken för smärta i ländryggen osv. Visste ni förresten att det är mycket vanligare att kvinnor får problem med knäna än män? Orsaken är bl a att vi har en större q-vinkel dvs skillnaden i bredd mellan höfter och knän, belastningen på knäna blir därför väldigt stor. Lösningen är att stärka rumpan och utsidan av höften!

Idag är det väldigt trendigt att träna rumpan för att få den att bli större men många missar att sätet och höften består av flera olika muskler och att vi först behöver hitta rätt aktivering, sen träna sätet åt alla olika håll för att även komma åt de mindre, stabiliserande musklerna, inte bara den stora sätesmuskeln.

Maddes bootychallenge ger dig tre filmade träningspass i veckan där jag både visar övningarna och förklarar tekniken. Dessutom berättar jag mer om sätets olika muskler, hur de fungerar och hur vi aktiverar dem på bästa sätt. Filmerna kan du även ladda ner till din egen dator för att ha kvar hela livet!

Start 16 september

4 veckor

3 filmade pass i veckan med fokus på rumpa och höfter, dvs 12 olika pass totalt. Vi börjar från scratch med korrekt aktivering av sätets alla muskler och bygger successivt på med svårare övningar.

Tidsåtgång 3*15 minuter/vecka

Utrustning: Träningsmatta och miniband

Kostnad endast 295 kr, medlemmar här på hemsidan betalar bara 200 kr.

Anmälan sker här (klicka)

4
By Madeleine Rybeck, 12 september, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *