Back to home
in Lifedesign, Livsinspiration

Tre månader för mig- hur går det?

  • 22 oktober, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Tre månader för mig- hur går det?

Jag har nu gjort mer än hälften av min höstsatsning "tre månader för mig". Ni som missat vad det är kan läsa mer i detta inlägg:

Tre månader för mig

Ni är säkert nyfikna på hur det går för mig så jag tänkte sammanfatta lite av mina tankar och resultat hittills. Jag har ju delat in satsningen i tre delar, kosten, träningen och det mentala så vi tar väl och redovisar dem i den ordningen också?

Kosten
Mitt mål var att vara noga med att äta två varma måltider per dag, inte äta nåt sött/fika/godis annat än fredag efter 15 och lördag samt med detta då går ner 2-3 kg. Jag ska ärligt talat säga att detta är den svåraste biten. För mig funkar det så att när jag förbjuder nåt så får det liksom motsatt effekt, jag tänker bara på hur sötsugen jag är hela tiden! Jag har funderat fram och tillbaka på detta och vilken strategi jag ska ha för att det ska funka bättre och kommit fram till att jag nog mest behöver påminna mig om att det faktiskt finns så himla mycket annat gott kan kan välja att äta som är både hälsosamt och mättande. En kaka blir man ju inte särskilt mätt av ändå! Så nej, det är inte direkt full pott på denna och jag tror ärligt talat inte att vågen har rört sig alls. Föga förvånande för vi inte resultat om vi inte sköter oss, go figure liksom!

Träningen
Här är målet fem mil löpning i veckan och tre styrkepass. Detta har gått otroligt bra! Jag har landat på 45-50 km löpning varje vecka vilket för mig är tillräckligt nära målet och jag har fått till tre pass som dessutom varit otroligt bra och fokuserade varje gång. En vecka var jag sjuk och då blev det endast träningen under helgen men sånt går ju inte riktigt att påverka. Träningen känns superkul just nu och jag pressar mig verkligen så mycket jag kan, det ger motivation att känna vilka framsteg det ger! Målet här var ju också att bygga lite mer former kring axlarna och rumpan samt tights till magen. De två första tycker jag börjar visa resultat, den sista inte så mycket vilket nog kan härledas till den förra punkten...

Mental balans
Det varierar väldigt mycket från vecka till vecka hur stort behov jag känner av detta. Veckan som gick var jag uppe själv varje morgon men yogade inte, jag mest satt och andades och skrev lite i min bok. Jag hade inte så mycket att rensa ur systemet helt enkelt. Tidigare har det behövts mer och jag tror denna vecka kommer ge mer tid och energi för att satsa på denna biten också men jag lyssnar ganska väl på kroppen här. Just att skriva har ofta väldigt förlösande effekter för mig men innan jag börjar kan jag känna att jag nog inte har så mycket att säga, sen när jag väl kommer igång finns det iaf hur mycket som helst! Så här tror jag det handlar om disciplin, att skriva även när behovet känns mindre. Denna vecka ska jag också fokusera extra på att få in lite fler yogapass, minst tre tänkte jag. Jag känner att behovet finns nu när jag kör så hårt på gymet och springer mer än vanligt.

En annan punkt för det mentala var att begränsa mobilanvändandet ganska starkt. Detta går i perioder bra men när jag är rastlös eller ensam hemma, typ som i helgen, så fastnar jag gärna vid massa onödigt loopade istället för att göra något kreativt för mig själv. Denna punkt kommer jag ta tag i extra hårt nu de veckor som återstår.

Sammanfattningsvis kan man säga att det går ganska bra men finns utrymme för några förbättringar. Framförallt maten och att styra upp tid att yoga en stund på morgonen istället för att bara andas, skriva eller meditera. Jag lägger in extra växel de veckor som är kvar och satsar på att bli ännu starkare, snabbare och mer tillfreds med mig själv innan jag är i mål!

 

 

 

9
By Madeleine Rybeck, 22 oktober, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *