Back to home
in Lifedesign, Livet, Livsinspiration, Mammaliv, Okategoriserade

En bild i timmen- hur ser min vardag ut?

  • 25 oktober, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
En bild i timmen- hur ser min vardag ut?

Jag vet att ni är många som är nyfikna på hur livet kan se ut som egen företagare med två småbarn och en ambition att jobba mindre och leva mer samtidigt som jobbet är ens stora passion och dröm. Därför kommer ibland såna här inlägg i bloggen där jag ger er inblick i min vardag och vad jag ägnar mina dagar åt. Igår var en ganska typisk dag med fullt upp men ändå massa tid att bara vara. En väldigt bra dag om jag får säga det själv!

05.09 Vaknar. Alltid av mig själv nån gång mellan 5 och 6 och antingen ligger jag kvar och bara vilar eller så går jag upp, oftast går jag upp. Igår hade jag tänkt yoga på morgonen men det låg leksaker över hela golvet i vardagsrummet och jag vågar inte börja rensa när alla sover, då är det slut på morgonfriden. Istället tog jag min tekopp och kröp upp i soffan med min livs-bok där jag skriver några rader varje morgon. Jag skrev om mål, fokus och varför jag tror att jag upplevt en liten dipp i mitt fokus just nu.

Älskar mina mornar i ensamhet!

05.57 Alice vaknar. Hon kryper upp med mig i soffan och vi sitter där en lång stund i lugn och ro (hon är alltid väldigt lugn på mornarna, inte alls samma vilding som resten av dagen!) och kollar lite barn-tv och vinkar av pappan som åker till jobbet.

06.45 Väcker jag Elsa. Påklädning av barn, grötkokning, ilastning av mat i lillan och tjat en miljon gånger på stora tjejen för att få i sig frukosten i tid. Sen iväg till skola och förskola 08.15.

08.30 Hemma igen och startar datorn. Tar hand om mailen som kommit över natten, skriver blogginlägg om höstens knipbootcamp som ska upp på söndag och planerar dagens PT-pass. Skriver ett inlägg med videon på svaren på veckans frågestund och publicerar direkt, samt länkar ut det på Instagram.

Mellanmål innan jag rullar mot gymet, alltid smoothie på förmiddagen! 

10-12 PT-kunder på gymet. Två härliga kvinnor jag har äran att få träna och vi jobbar med deras helt olika fokusområden, en rehabiliterar efter graviditet och en vill bli starkare och rörligare för högre livskvalitet och ett friskt liv. Efter andra kunden blir vi sittande och pratar länge om företagande och drivkraft så jag blir lite sen hem till lunchen men det fixar sig. Jag har alltid marginaler numera!

Här tar jag emot mina PT-kunder!

12.25 Hemma, värmer lunchen och kollar av Instagram och Facebook medan jag äter. Packar sen direkt ihop min väska och sticker iväg till biblioteket, jag sitter där och jobbar några dagar i veckan för variationens skull.

Såhär kul blir matbilder när man inte stylar dem, men nu var det ju snapshots vi skulle ha... 

13.00 Mentorsmöte med min adept Pernilla. Jag är mentor åt henne i uppstarten av hennes företag som jobbar med massage och träning och vi har möte en gång i veckan via Skype. Vi pratar om hur lyckat deras öppet hus blev förra veckan och hur hon ska jobba för att nå ut mer till företag med sin massage. Vi planerar även lite inför julerbjudanden på hennes tjänster samt spånar på upplägg för kommande kurser. Detta är ett väldigt givande jobb och Pernilla är femte tjejen jag är mentor åt i branschen, det är en stor ära att få det förtroendet!

14.00 Bloggar igen. Denna gång om vinterlöpning, ett inlägg som kommer upp i bloggen imorgon lördag. Tipsinlägg tar lång tid och jag stressar på lite för att hinna klart i tid. Medan jag skriver låter jag datorn ladda upp nästa veckas filer till tjejerna som går min webkurs Löpning efter graviditet samt upplägget för nästa vecka för min konditionsutmaning Maddes 3*30 och Maddes 3*45. Här hinner jag även förbereda kvällens text till min Instagram och välja ut en passande bild. Jag lägger väldigt mycket tid på min Instagram och älskar att skriva långa texter om hälsa, balans och träning. Igår blev det dock en lite kortare text för en gångs skull. Kikar också igenom alla PT online-upplägg som ska ut idag fredag och ser så allt ser bra ut och jag inte glömt något. Ganska många upplägg denna vecka och då är det lätt att missa något.

15.00 Stänger datorn och åker och hämtar barnen. Under eftermiddagen har jag börjat känna av halsen så jag bestämmer mig för att strunta i kvällens planerade intervaller och istället vara hemma och vila för att förhoppningsvis kunna träna idag istället.

15.30 Kommer hem med barnen, jag och Elsa pratar om morgondagens (dvs dagens) utflykt med skolan och hon bestämmer sig för att baka muffins att ta med. Vi slänger ihop ett gäng nyttiga muffins medan lillan roar sig med bilbanan. Ljudnivån är ovanligt låg och jag tänker flera gånger på hur skönt det är med lite lugn och ro mitt i det vanliga kaoset. Jag dricker te och äter en skål yoghurt med boveteflingor medan muffinsarna gräddas i ugnen.

16.30 Min man kommer hem, jag meddelar att jag inte ska åka och träna som jag först sagt så vi hamnar på golvet med barnen och bilbanan en stund istället. Pratar om nästa helgs resa till Åre och vad vi behöver packa, det ska tydligen bli ganska kallt. Jag skäller lite för att han alltid lämnar sina matlådor i diskhon så jag får ta hand om dem och får höra att jag minsann inte är så mycket bättre själv. Nåja, jämnslarviga är väl också bra...

17.30 Middag, vi har kvar sånt vi lagat tidigare dagar så det är bara att värma. Det vanliga kaoset vid matbordet uppstår, lillan äter nästan ingenting, stora tjejen sitter mest och drömmer. Tjatet går runt runt precis som vanligt. Livet på en pinne.

18.30 Äntligen har alla ätit! Dusch för den stora och bad för den lilla och sen i säng med henne. Stora tjejen sitter uppe lite längre och kollar på TV, provsmakar en av sina muffins men verkar inte helt förtjust. Kommer på att hon måste städa rummet och drar iväg en stund. Efter några omgångar gnäll och "kan du snälla hjälpa mig" är hon klar och rummet är verkligen imponerande städat. Väldigt glad mamma!

20.00 Stora tjejen i säng, hon hinner inte läsa idag pga att hon åt middag en timme och lilla helvetet bryter lös. Jag står på mig om att kl 20 är det läggdags och att hon får äta snabbare imorgon för att hinna med allt annat innan läggdags, inklusive att läsa. Inte jättepopulär just då. Landar i soffan med telefonen och tvn på i bakgrunden en timme medan David är på gymet. Lägger ut inlägget på Instagram, svarar på kommentarer, länkar ut blogginlägg på Facebook och ägnar en stund åt att kika runt hos de jag själv följer och lämna kommentarer. Social tid och jobb på samma gång typ! Äter ett ägg och ett äpple, tar en kopp te. Lägger fram kläder för planerad morgonyoga idag istället (som inte heller hände pga att lillan varit vaken sen 04.30...) och går sen och lägger mig kl 22. Somnar direkt som vanligt, min man går i duschen och jag hör aldrig när han kommer upp.

En typisk dag i ett liv som handlar om att jobba effektivt, planera väl, leva i nuet och ständigt jobba på tålamodet med barnen...

11
By Madeleine Rybeck, 25 oktober, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *