Lifedesign,  Livsinspiration,  Träningstips

Tre månader för mig- fyra veckor kvar!

Jag är inne på slutspurten på min höstsatsning Tre månader för mig. Som jag skrev på min instagram i förrgår så är jag inne i en motivationssvacka med löpningen, målet under dessa tre månader är ju att springa 50 km/vecka, normalt sett springer jag kring 40, men just nu känns löpningen inte alls så kul. Jag överväger fram och tillbaka med mig själv men landar nog ändå i att jag vill försöka fortsätta få till 50 km/vecka.

 

Jag är ju historiskt sett van att jobba mot höga mål, jag har tävlat på hög nivå i både fitness och ultralöpning och disciplin har alltid varit min styrka. Jag har funderat mycket på varför det känns så svårt att liksom bita ihop och bara köra nu, vad är annorlunda? Jag tror att jag är lite rädd att pressa mig för hårt, efter min utmattning för 3,5 år sen har jag varit så otroligt noga med att lyssna på kroppen att jag nu känner lite obehag inför hela fenomenet att ”bita ihop”. Nånstans är det väl sunt också men att kunna driva på mot ett mål man faktiskt satt av en anledning är också viktigt.

Utöver löpningen så har jag många andra mål, dessa tre månader. Maten ska skötas bra på veckorna, sötsaker endast fre em och lördag. Det var lite svajigt med det i början men nu tycker jag det funkar jättebra. När man väl kommer in i tänket om att "nej, jag tar inte den där godisbiten, jag tar en frukt istället" så går det bra men det är oerhört lätt att halka ur det igen så man får vakta sig själv hela tiden.

Maten ska också skötas så att lunch och middag alltid blir lagad mat. Detta funkar klockrent, guldstjärna till mig där!

När det gäller träningen vill jag också få till styrketräning 2-3 gånger i veckan, jämfört med de vanliga två standardpassen varje vecka. Detta är inte särskilt svårt, motivationen till styrketräning är otroligt hög just nu och en del veckor har jag till och med fått till fyra pass! Så check på den också.

Det tredje benet i dessa tre månader handlar om mental hälsa, inre hälsa, balans och att känna fokus i mitt liv. Detta uppnår jag genom att ta en stunds andning/yoga/stretch så många mornar jag bara kan, skriva i min mål- och reflektionsbok så ofta jag kan, stänga av telefonen i tid (senast 21) och inte starta den innan morgonpasset är klart. Dessutom vill jag ha mobilfritt på eftermiddagarna när jag är hemma med barnen. Denna punkt fungerar jättebra vissa dagar och inte alls vissa, när jag fastnar i något, ofta jobbrelaterat, och inte känner mig "klar" med dagen har jag svårt att lägga bort telefonen men när dagens TO DO är avklarad är det mycket lättare. Här tror jag alltså att jag måste ha en plan för att verkligen bli klar med dagen innan kl 15 när jag hämtar barnen, annars kommer detta mål bli svårt att hålla i framtiden. Och ja, jag tänker ju att de rutiner jag sätter nu ska hålla i sig även när dessa tre månader är slut. Morgonyogan funkar bra vissa veckor och vissa veckor känner jag inte lika stort behov av den. Där går jag mer på känslan, om jag är trött och mer behöver skriva än yoga så gör jag det, det viktiga är att få in en rutin med en liten stund för mig själv innan resten av familjen vaknar tycker jag.

Så- inför de sista veckorna nu då. Fokus på att verkligen få till löpningen, fortsätta sköta maten bra, njuta av flytet i gymet och inte slarva med mina morgonrutiner. Då kör vi då!

14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *