Back to home
in Livsinspiration, Okategoriserade

Energi in-energi ut

 • 5 november, 2017
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments

De flesta skulle säga att träning är detsamma som energi ut, medan den mat vi fyller på med räknas som energi in. Jag är dock inte helt övertygad om att det är så enkelt.
Träning gör mig oftast piggare än jag var innan. Går jag och tränar när jag känner mig trött eller slö så blir jag alltid mer alert och på gång efteråt. Om jag kört fast i något jobbprojekt jag håller på med så hjälper det nästan alltid att ta en paus och gå till gymet. Är jag arg, stressad eller har vaknat på fel sida så kan jag oftast räkna med att ett träningspass får mig på rätt köl igen. På så sätt symboliserar träning alltid energi IN för mig.
Energi ut handlar oftast om att göra saker jag inte tycker så mycket om. Att sitta med administration, att ta jobbiga samtal eller diskussioner, att förhandla med företag eller andra aktörer i branschen för att lyckas ta min verksamhet åt det håll jag vill utan att någon får sätta sig på mig. Sånt kräver mycket av mig och jag blir ofta väldigt trött efteråt. Därför- energi UT.
Förutom träning har jag några andra saker som ger energi in. Sömn, mat, tid med familjen, sol och friskluft är några av de viktigaste. Sånt behöver jag mer av desto mer energi som förbrukas till de saker som tar energi från mig, för att fortsätta ha balans mellan just energi IN och energi UT.
Vad ger dig energi in? Vad fyller du på med när du har perioder eller upplever situationer som kräver mycket energi ut? Tänker du på att verkligen fylla på när det behövs?  

 

0
By Madeleine Rybeck, 5 november, 2017
0 Comments
 • Therese
  5 november, 2017

  Vilken viktig fråga du tar upp <3 jag stretar med tillvaron och känner att det mest går ut just nu. En svårt sjuk bror med MS, en faster som ligger på dödsbädden och min pappa vakar. Grymt mycket på jobbet med sjukskriven kollega.
  Detta har nu gjort att jag har tackat nej till samtliga aktiviteter efter kl 18 på kvällen, inga tillställningar på helgerna. Bara det att vara hemma med min man och barn (7 och 11) räcker just nu. Det ska ändå skjutsas till och från aktiviteter…
  Träning har jag ett knepigt förhållande till just nu eftersom jag automatiskt går in i tävlingsmode med mig själv och min inre kritiker tycker att jag borde prestera bättre. Urk! En fin vän skickade en bild med ett citat för ett tag sen och där stod: This too shall pass- perhaps as a kidneystone- but it will pass. Jag håller den tanken och ser tiden an- ibland tjockar det till sig utan att man själv har någon makt att förrändra- det man har makt över är ens egna tankar och tid.

  • Cecilia
   5 november, 2017

   ❤❤❤ ta hand om dig ❤❤❤

  • Madeleine Rybeck
   6 november, 2017

   Åh, lider med dig! 🙁 Ibland är sakerna som tar energi otroligt många och omöjliga att kontrollera. Det enda du kan göra då är att verkligen försöka få in energi från andra håll. Tycker inte du ska pressa dig med träning, men kanske kan en promenad funka utan att trigga igång tävlingsmänniskan i dig? Eller göra ngt du aldrig brukar, typ simma? Då blir det kanske svårare att tävla. Sen tror jag på yoga och mindfulness, där handlar hela filosofin om att inte jämföra sig så om du kan ta till dig det budskapet kan nog yoga ge dig lite lugn och ro att hantera livet just nu.

   Stor kram!

   • Therese
    6 november, 2017

    Tack för omtanken ❤️ Jag är ute i trädgården och naturen när jag har möjlighet och det är helt utan prestationstänk. Jag är å andra sidan väldigt medveten om vad jag tycker är viktigt i livet och vad jag klarar mig utan och det i sig känns bra om än med jobbiga beslut ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.