Kost och recept,  Okategoriserade

#Lessmeatweek- hur gick det då?

Innan vi åkte på semester skrev jag om att jag skulle utmana mig själv under resan genom att inte äta något rött kött, endast vegetariskt och fisk under hela tiden vi var borta. Jag ville skapa en god vana hos mig själv, bjuda in till ännu mer vegetariskt än tidigare och undvika att stötta djurhållningen i ett land som jag inte vet något om i form av djurskydd. Ni var flera stycken som hakade på både här i bloggen och på Instagram så nu är jag förstås nyfiken på hur det gick!

 

För mig har det gått väldigt bra. Kombinationen vegetariskt och glutenfritt var tyvärr lite knepig att få till de dagar jag var sugen på tex en vegetarisk burgare men jag åt en hel del indiska curryrätter, kryddigt som attan tydligen när det lagas av engelsmän (många engelsmän drev restauranger där vi bodde!) men väldigt gott! Dessutom blev det mycket fisk, lax, fiskspett och räkor i olika former. Vi hittade en restaurang som hade glutenfri pasta och glutenfritt vitlöksbröd, då var ju lyckan gjord! En gång åt jag kött på dessa två veckor och det var när jag ville ha just en burgare, det gick inte att hitta vegetariska och glutenfria alls tyvärr.

DSC09961Mallorca

Jag känner mig väldigt nöjd med hur jag lyckades hålla detta och det bästa är att jag nu känner ganska mycket avsmak för kött när jag kommit hem igen, jag funderar faktiskt på att fortsätta äta på det här sättet framöver också, kanske ta en köttbit nån gång ibland men egentligen mest veg och fisk, jag mår ju himla bra av det, det är gott och när man har vanan så är det inte så jobbigt.

 

Nu vill jag veta hur det gick för er andra?

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *