Back to home
in Kost och recept, Okategoriserade

Pestolax med somrig sallad

  • 6 augusti, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

I helgen åt vi en supergod och jätteenkel rätt här hos mina föräldrar. Jag är otroligt förtjust i lax och äter det varje vecka men tröttnar lite på de recept jag ha så det är kul med lite nytt! Salladen till passar antingen som enda tillbehör eller om du vill så kompletterar du med kokt potatis.

 

Lax är nyttiga av flera olika skäl. Dels innehåller det mycket omega-3, ett omättat fett som kroppen mår väldigt bra av, framförallt lederna och hjärtat behöver omega-3. Dessutom är lax rikt på protein och D-vitamin, något vi speciellt behöver tänka på att få i oss i dessa nordligare länder. Till sist så är det också rikt på selen, en mineral som stärker immunförsvaret och levern. Det stimulerar också kroppens produktion av dopamin och serotonin, två hormoner som ökar vid intag av sötsaker men som alltså också går att höja på betydligt nyttigare sätt!

 

 

Recept pestolax 4 port

4 laxfiléer

5 tsk röd eller grön pesto

Salt, citronpeppar

3-4 dl havregrädde

 

Tillaga laxen i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter. 

 

Recept sommarsallad 4 port

1 påse blandad sallad

1 låda cocktailtomater

1/2 gurka

1 paprika

1 paket fetaost

1 paket sockerärter

1 tärnad nektarin

Salladskrydda

Salladen hinner du hacka medan laxen är i ugnen så detta är ett väldigt snabbt recept.

Smaklig måltid! 

0
By Madeleine Rybeck, 6 augusti, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.