Back to home
in Löpning, Mammaträning, Okategoriserade

Terränglöpning och distansrekord

  • 20 augusti, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Helgen har bjudit på två härliga terrängpass, magiskt vackert är det ju i naturen just nu så det är bara att njuta! I lördags klev jag upp strax efter 7 och smög iväg medan familjen sov. Sprang min favoritrunda, vandringsleden som går i närheten av där vi bor och runt sjön, den är så himla mysig så jag tröttnar faktiskt aldrig på den! Jag springer den nog en gång i veckan just nu och hoppas på att kunna göra det långt in på hösten innan den blir för blöt och lerig. Den är flåsig och jobbig, bitvis väldigt kuperad och full av rötter och stenar men jag gillar det, det går liksom inte att fokusera på nånting annat än här och nu och var jag ska sätta ner foten nästa gång. Mindfulness för mig!

 

Igår fick jag sällskap av Samantha i mitt team på en riktig långrunda. Vi började inne i stan och sprang upp till Kransmossen, där tog vi 10-kilometersslingan, mestadels grusväg och stig men en del asfalt, den var också rejält kuperad och herregud så vacker! Jag har aldrig sprungit den innan och jag var bitvis helt stum, tänk ändå så enkelt det är att få njuta av vår vackra svenska natur alldeles gratis precis runt knuten, vi är lyckligt lottade. Tänk om fler också kunde förstå hur gott det gör för måendet, innan passet var jag så trött att jag hade kunnat somna stående, jag kände mig lite grinig och tyckte synd om mig själv. Direkt vi började springa så släppte det och efter passet var känslan en helt annan, pigg och full av energi. Dessutom blev det nytt distansrekord efter förlossningen, två mil totalt varav nästan en mil terräng då. Så himla stolt jag var över mig själv, om än något stel såklart. Men det var det verkligen värt, energimässigt kändes det mycket bättre än jag nånsin har kunnat förvänta mig, starka grymma kropp! Allt fokus på styrka, bål och bäckenbotten under och efter graviditeten har verkligen gett resultat och jag känner mig superstark!

 

Idag blir det vilodag, knäna ömmar lite och det är stelt runt höfterna. Konstigt vore det annars men nu är det återhämtning som ligger i fokus ett par dagar. Ha en härlig måndag alla!

 

img_6327img_6273

0
By Madeleine Rybeck, 20 augusti, 2018
0 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *