Back to home
in Debattinlägg, Okategoriserade

Daniel springer genom Sverige för kvinnorna i Kongo

  • 29 augusti, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Ni som har följt mig länge känner till allt om Tjejmarathon, det ideella lopp som jag och Ann-sofie Forsmark driver sedan sju år tillbaka. Vi har samlat in 770 000 kr hittills och siktar alltid på att nå 100 000/år i insamlingen. Insamlingen går direkt till Panzisjukhuset i Kongo som tar emot och vårdar kvinnor som utsatts för våldtäkter av militären eller som blivit gravida väldigt unga (ofta pga dessa våldtäkter...) och dels behöver fysisk hjälp för att överleva, dels behöver de nånstans att ta vägen då våldtäkterna gör att de anses smutsiga och skamliga och därmed förvisas från sina byar.

 

Min och Annies goda vän Daniel Roxvret har nu antagit en utmaning som inte liknar nånting, han har den tendensen, om något ska göras så görs det liksom ordentligt och större än alla andra. Han har påbörjat en löpning genom hela Sverige för att samla in pengar till kvinnorna i Kongo via vårt lopp Tjejmarathon. Jag är såklart stum av beundran och följer hans färd med stor spänning!

 

Daniel startade sin resa vid Treriksröset den 20 augusti och har i dagsläget tagit sig ca 76 mil, den totala sträckan beräknas bli ca 205 mil. MIL!! Målet är att samla in minst 35 000 kr och ni kan följa insamlingen dag för dag på hans hemsida Roxvret.se. Där hittar ni också numret som gäller för swish för er som vill stötta. Och det vill ni väl alla hoppas jag? Om ni alla ger 50 eller 100 kr så kommer insamlingen slå sitt mål med råge, och jag tror de flesta kan avvara en latte eller en fredagsöl till förmån för kvinnor som behöver de pengarna otroligt mycket. Jag vill dessutom uppmana er att gå in och peppa och stötta Daniel, det kommer bli tuffare desto längre tiden går och jag vet hur mycket all pepp och stöd betyder när man antar en sån här utmaning. Ni hittar honom på Instagram med sitt efternamn, där rapporterar han också från sin löpning varje dag.

 

Heja Daniel och tack för att du gör detta!!

1
By Madeleine Rybeck, 29 augusti, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.