Back to home
in Livsinspiration, Okategoriserade

Våga tänka nytt- gör hälsokarriär!

  • 19 januari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Idag vill jag skriva om ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att våga välja en annan väg i livet istället för att jaga framgång, pengar och status. Att satsa inåt, på välmående och hälsa, mental balans och tid för sig själv och människorna som betyder något istället för att dras med i hetsen över att bli en framgångsrik och lyckad människa. Helt enkelt att strunta i normerna och istället göra hälsokarriär! Om du känner som jag, att det finns en annan typ av karriär som lockar så hoppas jag att du kan hitta inspiration till de första stegen i detta inlägg.

Som i vilken annan karriär som helst så behöver du först bestämma vad ditt mål är. Vanliga mål brukar handla om att bli chef, få en viss position, få jobb på ett visst företag eller tjäna en viss summa pengar i månaden. Här handlar det kanske istället om att du vill ha nån slags frihet? Vill du kunna styra dina tider själv? Jobba från vilken plats som helst i världen? Minimera din stress? Slippa ställa väckarklockan? Ha tid för familj, träning eller att sitta på en sten och meditera en stund varje dag? Vad är det du skulle vilja ha mer av i ditt liv som skulle öka din livskvalitet och hälsa? Detta är ditt mål!

Precis som i en vanlig karriär behöver du också sätta en tidsplan. Vad är rimlig tid för dig att kunna uppnå detta? Ett år, fem år, tio år? Att säga upp dig, börja yoga hela dagarna och bli självförsörjande på all din mat är inget som görs över natten så du behöver fundera på en tidsplan. Kan du börja med att gå ner i arbetstid? Kanske köpa en kolonilott och börja odla på? Sälja bilen och börja cykla var du än ska? Små steg som tillsammans leder fram till ditt resultat, det viktiga är att du sätter en plan, att förändra sin livsstil händer inte automatiskt, du behöver jobba målmedvetet.

När du sätter din plan vill jag uppmuntra dig att vara realistisk. Precis som med alla andra mål så ska det vara en liten utmaning att uppnå det, så sätt inte 20 år som tidsplan, det blir inte särskilt stimulerande. Det måste dock vara realistiskt så sätt inte 6 månader som plan för att helt byta ut din livsstil heller, det kommer du inte att klara! Men om målet är att gå ner och jobba halvtid, ja då är kanske 6 månader realistiskt?

Sen är det bara att kavla upp ärmarna! Jobba för detta som vilket mål som helst, med skillnaden att detta handlar om att skapa bättre hälsa, inte uppnå en viss status eller genomföra en prestation. Men ta det på allvar, detta handlar om att själv skapa de förutsättningar du kan för att bli lycklig och må bra. Du kan inte trolla med knäna, du kan inte skapa det omöjliga men om du innerst inne känner att du vill att ditt liv ska se annorlunda ut, innehålla mindre stress, mer tid för att ta hand om dig själv och din familj, ett friskare och längre liv eller helt enkelt mer tid för skratt, ja då kan du faktiskt göra förändringar som tar dig åt det hållet!

Jag ger dig all pepp och kärlek längs vägen, behöver du bolla dina idéer och drömma mer någon så maila mig, jag stöttar dig gärna!

0
By Madeleine Rybeck, 19 januari, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *