Back to home
in Kvinnohälsa, Mammaträning, Okategoriserade, Träning och graviditet

Intervjuad om gravidträning i podden Sitt inte still

  • 13 februari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

För ungefär två veckor sen var jag i Göteborg en halvdag och träffade Malin, en av tjejerna som driver podden Sitt inte still. Vi fick till ett mysigt morgonpass ihop (läs: jag jagade henne uppför trappor och försökte desperat hänga med i hennes tempo, hon är gravid i vecka 25...) och sen åt vi frukost på ett litet café där Malin sen intervjuade mig. Temat på intervjun var gravidträning och vi pratade bland annat om varför barnmorskorna rekommenderar en viss typ av träning, vilken träning som är lämplig i olika stadier av graviditeten och vad du bör undvika. Vi diskuterar också om det finns någon typ av träning som kan skada barnet eller öka risken för missfall.

Jag har jobbat med träning för gravida och mammor, både nyblivna och de med äldre barn, sen jag själv fick mitt första barn för sex år sedan. Då insåg jag hur mycket kroppen förändras men också hur lite kunskap som finns där ute om vad man bör och inte bör göra, samt hur du med fysisk aktivitet faktiskt kan påverka både graviditeten och förlossningen.

I podden pratar vi också om detta, varför är det egentligen viktigt att träna medan du är gravid, både för dig och barnets skull? Dessutom mässar jag om de viktiga knipövningarna och varför du som kvinna har nytta av att göra dem hela livet, inte bara om du fött barn! Självklart pratar vi också om bålträning. Kan du träna magen som gravid? Vad bör du göra och vad bör du undvika?

Du hittar avsnittet i din podspelare, det finns även en länk här (klick).

 

0
By Madeleine Rybeck, 13 februari, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *