Lifedesign,  Livet,  Mammaliv

Min nya träningsplanering

Okej, nu pusslar vi hejvilt här hemma! Från och med denna vecka har min man börjat jobba 60 %, dvs onsdagar, torsdagar och fredagar, och vi ska dela på föräldraledigheten över våren och sommaren. Det är ju supermysig att få vara lite mer hemma med barnen igen men problemet är bara att jag har en fullt blomstrande verksamhet som håller mig sysselsatt de 30 timmarna i veckan jag försöker jobba, och ibland lite till. Jag överdriver inte om jag säger att jag kommer pussla och trolla med knäna denna vår för att lösa detta!

Lösningen blir att jag jobbar heldagar måndag och tisdag, så många timmar jag bara orkar. Mitt jobb är ju ganska kreativt, jag ska hela tiden hitta på nya upplägg till mina PT online-klienter, nya inlägg till mina medlemmar här på hemsidan, nya recept, filma träningspass och dessutom fota material till både blogginlägg och Instagram. Dessutom behöver jag hela tiden planera framåt för kommande utmaningar online, webkurser osv. Detta gör att jag inte kan jobba hur många timmar i rad som helst, när jag blir trött sinar kreativiteten och det är lika bra att ge upp för dagen. Men jag försöker iaf klämma in åtta timmar per dag måndag och tisdag. Utöver det sitter jag kvällstid ett par timmar onsdagar och torsdagar, samt eftermiddag på fredagar. Har jag tur kan jag sitta en timma mitt på dagen också samt en timme på morgonen och besvara mail innan barnen vaknar.

Sa jag att jag trollar med knäna just nu? Japp, det gör jag! Jag har i alla fall en plan för hur jag ska hinna med min träning just nu och den ser ut såhär:

Måndag- gym innan jobbet på morgonen, överkropp

Tisdag- löpning innan frukost, ca en mil

Onsdag- vilodag

Torsdag- löpning en mil med barnvagnen, här lämnar jag stora tjejen på förskolan (hon går lektid 15 h/vecka) och springer en sväng i Borås, går en sväng i stan och äter lunch innan jag hämtar henne igen

Fredag- gym på kvällen, ben och bål, detta är min sämsta tid på hela veckan att träna, jag hatar (!) att träna fredagkväll och är alltid så sjukt seg då, och mest sugen på att äta godis och dricka vin, men om jag ska få till mina pass under dessa förutsättningar så måste jag

Lördag- löpning intervaller, oftast innan frukost

Söndag- löpning långpass 15-20 km

Totalt sett landar jag på fyra löppass i veckan med ungefär 5 mil löpning, samt två pass styrketräning. utöver detta vill jag gärna yoga ett par gånger i veckan men det blir hemma på morgonen, de dagar jag är föräldraledig. En vilodag vill jag alltid ha och den passar bäst på onsdagar då jag inte kommer köra stora tjejen till förskolan (15 timmars får bli 10 timmars denna period). Då kan vi bara skrota omkring här hemma och umgås hela dagen utan stress, tisdagar och torsdagar har jag ju också löpgrupper på kvällarna. Jag tror absolut detta kommer bli tufft men det är en begränsad period, jag älskar att få några dagar lediga med barnen under veckan och jag har otroligt hög motivation till att träna just nu, så jag tror jag kommer lösa det. Ni kan väl hålla en tumme för mig?

Förresten? Ser ni att jag har fått en ny funktion här i bloggen? Nu kan ni klicka på hjärtat vid varje inlägg för att visa om det är inlägg ni gillar lite särskilt mycket. Det är ett jättebra sätt att tala om för mig vad ni vill läsa mer om här i bloggen. Kram på er!

19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *