Back to home
in Frågor och svar

Frågestund- ställ dina frågor till mig!

 • 18 maj, 2019
 • By Madeleine Rybeck
 • 13 Comments
Frågestund- ställ dina frågor till mig!

Med jämna mellanrum försöker jag ge plats för en frågestund här i bloggen. Det är inte alltid till vardags som jag har möjlighet att svara på alla era frågor via sociala medier, även om jag verkligen försöker, men nu har ni chansen att ställa dem och garanterat få svar!

Ställ din fråga som en kommentar till detta inlägg senast på tisdag, 21 maj. Jag svarar på torsdag eller fredag och jag tänkte att jag ska göra det som en videoblogg, alltså filma när jag pratar och svarar på era frågor. Jag tycker det blir så himla mycket mer levande då!

Har du en fråga om kost, träning, hälsa, mammaträning, självkänsla, utmattning eller nåt annat som du tror att jag kan svara på så passa på. Jag ser framemot att läsa vad ni vill veta mer om!

15
By Madeleine Rybeck, 18 maj, 2019
 • 13
Frågestund!
Svar på frågestund
Mat vid nattjobb
13 Comments
 • Susanna Brundin
  18 maj, 2019

  Hej!
  Hur tänker du kring om man vill äta mer vegetariskt och vad man ska “räkna” baljväxter till? Protein eller kolhydrater? Jag skulle vilja bygga muskler och därför öka proteinintaget lite.

  Tusen tack för ditt fantastiska jobb!

 • Anna Larson
  18 maj, 2019

  Jag får så otroligt ont i ländryggen när jag springer. Efteråt kan jag knappt gå och har smärta men framförallt hugg i ryggen. Vad göra?

 • Maria Karlstedt
  18 maj, 2019

  Hej!
  Jag undrar om du kan ge mig några tips om man har löparmage.Vill så gärna kunna springa ute och inte bara inne på löpband(i närheten av toa)
  Tack på förhand
  / Maria

 • Karin
  19 maj, 2019

  Hur ofta bör man träna coren?
  Din bästa tips för att komma igång med löpning så man inte går ut för hårt och tröttnar direkt?

 • Anna
  19 maj, 2019

  Bästa styrkeövningarna för löpare för att bli starkare o hålla sig skadefri?

 • Jessika
  19 maj, 2019

  Vad tycker du om att komplettera bra kost med proteinpulver, exempelvis efter träning eller som mellanmål?

 • Johanna Westberg
  19 maj, 2019

  Är ojämnt stark i benen och vill inte bli skadad när jag springer. Vilken/vilka är dina bästa övningar för att jämna ut det (så snabbt som möjligt förstås;)) och hur ska man tänka med utjämnandet? Fler set på det sämre benet?
  Hopptävlingar går jättebra och får gärna integrera core. Är ingen skada (än) utan bara en ganska tydlig obalans

 • Johanna Westberg
  19 maj, 2019

  Oj såklart inte hopptävlingar. Hoppövningar 🙂

 • Camilla
  19 maj, 2019

  Hej!
  När vet man om man tränar för mycket ? Hur tidigt kan man träna på morgonen ? Jag går upp kl 03.00 och går pw i 1timma sen en härlig frukost och sen jobb. Sen tränar jag styrka på kvällen det göra mån-fredag …. känns det som mycket ?

 • Louise
  19 maj, 2019

  – Bästa sättet att träna på för att få snabbare tid på 21km?

  – Löparknä.. varför får man det? Vad gör man åt det? Ge mig allt du har om det!

  Tack för en otroligt inspirerande instagram!

 • Emma
  20 maj, 2019

  Hej, har styrketränat i många år efter graviditet men har nu sista halvåret börjat löpträna (innan sprang jag som mest till bussen och var livrädd för kondition som gav mer flås än en pw, att musklerna skulle försvinna haha) men nu efter lite omprioriteringar i livet så har jag insett att löpning med kompletterade styrkepass kanske kan vara de nya 😀 men till frågan!
  Jag kör träning genom runkeeper appen, 3 ggr i veckan. Hur många styrkepass är lämpligt att ha utöver det? Jag tränar hemma och har inte riktigt vikter för kunna köra marklyft eller knäböj riktigt tungt. Men de kanske inte riktigt är fokus när man löpträna?
  OCH när blir de ny löparhelg i Halmstad? 😀
  //Emma

 • Karin
  21 maj, 2019

  Hur förbereder man sig bäst för att orka springa en halvmara (Gbgvarvet) nästa år om man är relativt ny på löpning?

 • Elin
  22 maj, 2019

  Idag finns det en hel uppsjö av olika sorters pasta. “Vanlig” pasta på durumvete, fullkornspasta och olika sorters bönpasta där det varierar från 30-100 % bönor/ärtor. Jag har även sett pasta på sötpotatis och majs. Vad rekommenderar du om man vill äta bra och näringsrikt? Kan det vara olika beroende på ens energibehov och behov av kolhydrater t.ex. med hänsyn till träning? Ofta är ju nyckelhålsmärkt ett lite bättre val, vilket fullkornspasta ofta är men inte alltid bönpasta, i vart fall inte de med en lägre halt bönor. Vore tacksam för tips och råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *