Back to home
in Livet, Okategoriserade, Semester 2019

Örebro- återhämtning och regn

  • 16 juli, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Örebro- återhämtning och regn

Här kommer den femte och sista delen av min roadtrip-blogg, 10 dagar på resande fot där vi hunnit se och göra så mycket! Tack och lov att jag fotat och bloggat om allt, annars hade jag aldrig kommit ihåg allt! Om du missat något av de andra inläggen så hittar du dem här:

Del 1- 24 timmar i Malmö

Del 2- Österlen i sommarskrud

Del 3- Kalmar och Öland

Del 4- Gotland och Fårö, historiens vingslag 

Så var vi då tillbaka på fastlandet för vårt sista dygn på resande fot.  Vi lämnade ett soligt Gotland på förmiddagen och rullade ut bilen ur färjan i spöregn i Nynäshamn efter lunch. Välkomna tillbaka till verkligheten liksom! Det var som att en del av semesterkänslan rann av mig där och då men jag försökte ändå hålla energin uppe. Vi hade nästa stopp i Örebro där vi bokat en svit på Grand, fint att få avsluta med lite lyx liksom. Gick ut och köpte thaimat och åt i sängen och sen spelade vi memory och Mikado när Alice somnat, Elsa var skapligt nöjd med att få sitta uppe och äta chips på en måndag. Tur det inte är semester jämt...

Spännande att kika ut över havet från båten

Kvällsmys på hotellet

Jag kröp ner i sängen så fort Elsa somnat med en tekopp och bara slökollade på TV. Också en form av avkoppling som kan behövas ibland! 

Tisdag morgon vaknade jag först klockan fem. Knep bestämt ihop ögonen och lyckades somna om en timme till. Härligt, nån måtta får det faktiskt vara på morgonpiggheten på semestern. Hoppade i träningskläderna och drog iväg till gymet för ett pass.

40 minuter intervaller

10 min uv

3*3 min + 3*2 min + 3*1 min intervall, 1 min gåvila mellan varje

4 min nv

30 min styrketräning för hela kroppen i högt tempo

 

En snabb dusch följt av en långfrukost med familjen, så skönt att inte ha några tider att passa! När alla ätit sig mätta och nöjda checkade vi ut och stack iväg till Stora Holmen för lite lek, jättefint ställe med lite djur, en ministad med olika butiker, karusell, trampbilar och ett litet tåg runt hela området. Vädret var dock rätt trist med ösregn mestadels så efter en timme gav vi upp och hoppade in i bilen igen för att börja rulla hemåt.

Stannade i Mariestad och åt lunch på det sämsta lilla caféet jag nånsin besökt, dyrt, små portioner och det tog en evighet att få maten. Tur att jag inte behöver äta lunch i Mariestad särskilt ofta... tröstad mig med en vegansk lyxshake på Max efteråt och då kändes det lite lättare.

  

Sista timmarna hem var ganska långsamma, barnen kollade på film och jag tittade mest ut på regnet och funderade på allt vi ska ta itu med hemma vi har så smått börjat renovera badrummet innan vi drog iväg  så medan vi varit borta har vi hunnit planera och fundera en hel del. Ska bli så kul att få sätta igång på allvar nu! Nu är vi tillbaka hemma och drygt 2,5 veckas semester återstår så än ska vi nog hinna hitta på mycket roligt. Men först, tidig kväll, underbart att få somna i sin egen säng!

3
By Madeleine Rybeck, 16 juli, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.