Back to home
in Kost och recept

Middagstips- morotssoppa med sting

  • 22 augusti, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 2 Comments
Middagstips- morotssoppa med sting

När det går mot höst längtar jag alltid mer efter soppor och grytor. En härligt mustig soppa full av smaker piggar verkligen upp en kulen höstkväll och har jag dessutom tid att baka ett riktigt gott bröd till så är ju lyckan gjord! Den här soppan serverade jag familjen i helgen och den blev väldigt populär. Stora tjejen gillar inte för kryddstark mat så jag tog undan en portion till henne innan jag tillsatte de sista ingredienserna, det är ett enkelt sätt att få en rätt att passa alla!

Soppan innehåller flera ingredienser som är välgörande för oss. Morötterna innehåller massa a-vitamin, flera olika antioxidanter och ämnet falcarinol som kan minska risken för cancer. Ingefära är antiinflammatoriskt och bra för både hjärtat och hjärnans funktion och kikärtor ger oss långsamma kolhydrater, bra protein och massa fibrer för magen.

Recept morotssoppa med sting
6 portioner

1 stor lök
6 stora morötter
1 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
400 g kokosmjölk
400 g kikärtor
Salt, peppar
Saften från 1/2 citron
1 tsk sambal oelek
1 cm riven ingefära
1-2 vitlöksklyftor

Finhacka löken, fräs i lite olja. Skiva morötterna tunt. Koka upp i vatten och buljong och låt koka 15 minuter. Tillsätt kokosmjölken och kikärtorna, koka fem minuter till, mixa sen till en slät soppa. Krydda och smaka av. Servera med 2 msk turisk yoghurt. 

Näringsvärde per portion

388 kcal, 33 g kolhydrat, 10 g protein, 21 g fett

9
By Madeleine Rybeck, 22 augusti, 2019
  • 2
2 Comments
  • Sara Reiman
    7 september, 2019

    Jättegod soppa! Vi hade Sambal och Riven ingefära i skålar bredvid till oss vuxna. Dottern som är 5 år åt två stora portioner. Tack för recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.