Livet,  Löpning,  Mammaliv,  Okategoriserade

Höstlov i Åre

Vi spenderade långhelgen över Alla helgonsdag i Åre med familjen. Jag har längtat upp sen jag var där i november i fjol och var helt överlycklig när min man gick med på att vi skulle åka upp nu på höstlovet. Ingen av oss hade möjlighet att vara ledig hela veckan men torsdag-söndag kunde vi pussla ihop och jag var tacksam för det, bättre än inget såklart! Vi bilade upp tidigt på torsdag morgon och kom fram vid middagstid. Smidigt hade förstås varit att åka nattåget men när det kostar dubbelt så mycket som att köra bil så blir det svårt att motivera så bilen fick det bli.

Ljuvligt vackert på vägen upp, en försmak av vad som komma skulle...

Att bila genom Sverige är en upplevelse, så mycket vacker natur det finns! Vi hade sån tur med vädret också och hade sol nästan hela vägen, då blir höstens alla färger liksom ännu vackrare. Barnen skötte sig över all förväntan i bilen, vi var inställda på ett mindre världskrig men det gick verkligen toppenbra, bara sista 2-3 timmarna som det blev lite gnälligt och det kan man ju förstå. Resan tog ungefär 11 timmar enkel väg.

Väl på plats i Åre hade vi ett ganska späckat schema. Jag försökte få till ett träningspass varje dag och första dagen blev det gymet för intervaller och en 30 minuters AMRAP (upplägget lade jag på instastory som vanligt). Fredagen spenderade vi sen med att vandra med barnen på fjället, Alice i en bärryggsäck och Elsa promenerade. Det låg en hel del snö på fjället och det var ljuvligt att sitta och fika i snön med solen i ansiktet. Att inte älska vintern just då, det är omöjligt!

Trollstigen var perfekt att gå med barnen, massa kul att titta på!

Ut på tur, aldrig sur!

Känslan var att det lika gärna hade kunnat vara sportlov!

Det här, absolut ljuvligt! 

När vi kom tillbaka gick vi till Creperiet och åt lunch, vegansk galette med rödbetshummus, mandlar och soltorkade tomater för mig. Heaven on a plate! Dagarna går fort och det var redan eftermiddag när vi var klara med middagen. Resten av fredagen spenderades med familjen på hotellet, jag och Elsa gick på familjeyoga och sen var det spökvandring på hotellet. Mamman var nog fasen räddast...

Lunch på Creperiet, rekommenderas!

Utsikten från Holiday club 

Så himla mysigt med familjeyoga i solnedgången!

Spökvandring, himmel och pannkaka så läskigt med massa vandrande lik och hemskheter som vi mötte nere i hotellets källare!  

Lördagen började jag med morgonyoga och det var en intressant klass. Det dök nämligen inte upp någon instruktör men som tur var så var en av deltagarna yogalärare så hon erbjöd sig att hålla passet. Och vilket pass det blev, helt underbart! Vilken tur att just hon var där bland deltagarna, nu fick vi en toppenklass istället för att snopna vara tvungna att gå hem igen utan träning. Ibland har man tur!

Älskar yogasalen på Holiday club

Efter frukosten fick jag sen med mig Fredrik, en kompis som bor i Åre, på långpass på fjället. Där uppe var det aningen mer snö än vi räknat med kan man säga och vi gick nog minst lika mycket som vi sprang eftersom vi bitvis hade snö till knäna. Herregud vilken omställning från hemma! Vi tog oss bort mot Ullådalen och jag var nästan lika trött som sist jag sprang här för ett år sedan, och minst lika lyrisk över naturen och vyerna. Åre är otroligt mysigt och superfint från ovan!

På väg upp med Fredrik som guide

Trött men lycklig!

När jag var tillbaka var det dags för lunch och sen gick vi direkt till äventyrsbadet och spenderade resten av dagen där. Barnen var överlyckliga och Elsa åkte nog rutchkana 150 gånger minst. Bubbelpoolen och bebispoolen passade mina trötta ben helt perfekt, den värmen gjorde susen!

Lördagen avslutades sedan med middag på Supper, en fantastisk tapasrestaurang som jag också verkligen rekommenderar. Ljuvlig halstrad tonfisk, jag höll på äta ihjäl mig!

Söndagen och hemresedagen hann vi med en lugn morgon vid frukosten medan David och Fredrik sprang. Sen packade vi ihop oss och rullade hemåt. Nöjda, trötta och med en hel del snö i skorna...

Tack Åre, vi ses snart igen! 

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *